Jesienne warsztaty przy chlebie – fotorelacja

Jak upiec prawdziwy chleb na zakwasie? Uczestniczki i uczestnicy dzisiejszych warsztatów wiedzą już to doskonale! Jesienne warsztaty przy chlebie odbyły się w środę 18 października 2023 r.

Tego dnia smaki i zapachy dobitnie nam udowodniły, że warto zorganizować harmonogram dnia, tak by znaleźć czas na przygotowanie zdrowego jedzenia.

Dzień ten zaliczamy zdecydowanie do bardzo intensywnych. W jego przygotowanie oraz prowadzenie warsztatów zaangażowanych było kilka wyjątkowych osób, które podzieliły się swoimi umiejętnościami i wiedzą.

Część kulinarną poprowadziły Roma Iwicka oraz Stanislava Iwicka. Pani Roma zdradziła nam swój sposób na pieczenie chleba, który w tym roku został nagrodzony na święcie chleba w wioskachlebowa.pl Nasz chleb upiekliśmy na tradycyjnym zakwasie i smakował wyjątkowo!

Druga część dzisiejszych kulinariów poświęcona była eko pastom. Pani Stanislava zdradziła nam swoje przepisy, a także poleciła wyjątkową książkę pt. „Smakoterapia”, z której czerpie codzienne inspiracje.

W przerwie pomiędzy pieczeniem chleba a robieniem past nasi uczestnicy wykonali jesienne ozdoby. Warsztaty manualne poprowadziła Krystyna Deręgowska oraz Joanna Baumgart. Wykonane prace ozdobią domy naszych uczestników.

Dzisiejsze spotkania warsztatowe zakończyliśmy wspólnym poczęstunkiem, do którego przygrywał nam na akordeonie pan Henryk Mroziński. Melodia akordeonu raz dwa porwała nas do wspólnego śpiewania.

💚Dziękujemy wszystkim za dzisiejsze spotkanie i zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

—————————————-

Wydarzenie odbywa się w ramach projektu „Aktywnie i bezpiecznie w Naszych Fyrtlach”, współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego (oś 11 Rozwój lokalny kierowany przez społeczność, Regionalny Program Operacyjny Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020).

Zobacz inne wpisy z tej samej kategorii

Menu dostępności (ALT+U)