Pierwsze warsztaty kulinarne za nami! Przygodę z gotowaniem rozpoczęliśmy od grzybów, których ostatnio w Borach Tucholskich pod dostatkiem!
Na wczorajszym spotkaniu pani Ewa Kufel zdradzała nam kulinarne sekrety, dzięki którym dania z grzybami mają wyjątkowy smak!
Pod okiem lokalnej restauratorki przyrządziliśmy dwa rodzaje sosów grzybowych, rwany chlebek oraz paszteciki nadziane farszem z kapustą i grzybami oraz pierogi.
Wyjątkowe aromaty rozchodziły się po całym domu kultury, a zwieńczeniem wszystkich działań była wspólna kolacja!
Koniecznie łapcie kulinarne inspiracje i śledźcie nasz fanpage!
Warsztaty kulinarne organizujemy co tydzień w ramach realizacji projektu „Teraz biblioteka”.
_______________________________________
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0. na lata 2021 – 2025.